Síťové organizační struktury - Srpová, Jitka
Vytváranie podnikateľských sietí je zákonitou etapou vývoja ekonomického systému. Princípy zakladania sietí podnikov, výhody a nevýhody sieťovej organizačnej štruktúry. Vytváranie sietí malých i veľkých podnikov. Siete podnikov nie sú jediným možným modelom, ktorý vystrieda staré organizačné štruktúry. Ide skôr o rozvoj a prispôsobenie tradičných organizačných foriem novým trhovým podmienkam s cieľom získať väčšiu konkurencieschopnosť.