Východiská diagnostiky okolia podniku - Neumannová, Anna
Prvky všeobecného okolia podniku - štát, obce a mestá, dodávatelia, odberatelia, finančné inštitúcie, konkurencia, verejnosť. Z uvedenej štruktúry okolia vyplývajú faktory, ktoré je treba skúmať. Pre účely podnikovej diagnostiky sa tieto faktory členia na makro-, mezo-, a mikrofaktory. Základnou metodickou podmienkou správnosti diagnostiky je zostavenie kompetentných a vhodne štrukturovaných diagnostických tímov. Metódy spracovania diagnostiky okolia podniku.