Miera individuálnej averzie k riziku a jej [koreláty] - Varcholová, Tatiana
Dôležitá úloha v rozhodovacích procesoch podnikateľskej činnosti - postoj rozhodovateľa (investora, manažéra, podnikateľa) k riziku (averzia k riziku, sklon k riziku, neutrálny postoj k riziku). Meranie individuálnej averzie k riziku a skúmanie faktorov, ktoré ju ovplyvňujú. Na kvantifikáciu averzie k riziku bol použitý model založený na Arrowovej-Prattovovej miery z odpovedí na cielené otázky, pri aplikácii teórie očakávanej utility a metód viacnásobnej regresnej analýzy.