Slovenskí poistenci sú konzervatívni - Kopřiva, Juraj, ml
Kapitálové životné poistenie je preferovanou investíciou slovenských poistencov. Poistenci na Slovensku sú konzervatívni, do investičného životného poistenia, kde sa výška výplaty odvodzuje od zhodnocovania poistného prostredníctvom rizikovejších nástrojov, investuje podstatne menej klientov, ako do kapitálového životného poistenia. Čím je poisťovňa väčšia, tým menej predáva cez banky a viac cez svoje pobočky. Percentuálne rozdelenie životného poistenia najväčších poisťovní na Slovensku - Kooperatívy a Allianz-SP.