Od mája pribudne nová právna forma - Ragáčová, Katarína
EZHZ - európske zoskupenie hospodárskych záujmov je právna forma obchodných spoločností, ktorú zavádza zákon o európskom združení hospodárskych záujmov, ktorý začiatkom marca schválil parlament. Táto forma umožňuje spoluprácu na na úrovni Európskej únie a je vhodná najmä pre malé a stredné podniky. V októbri vstúpi do platnosti Nariadenie rady (EC) č. 2157/2001 o stanovách európskej akciovej spoločnosti. Slovenskí podnikatelia si budú môcť s partnermi z členských štátov EU zakladať aj akciové spoločnosti. Na nutnosť začlenenia európskej právnej normy - hlavne EZHZ, európsku akciovú spoločnosť a európske družstvo - do slovenského právneho systému reaguje aj novela Obchodného zákonníka a zákona o obchodnom registri.