Tvorba investičných projektov - Rybárová, Daniela, 1967-
Metodika a príprava projektov. Predinvestičná fáza. Etapy predinvestičnej fázy: štúdie príležitostí (opportunity studies), predbežné technicko-ekonomické štúdie (pre-feasibility studies) a technicko-ekonomická štúdia (feasibility study). Obsah technicko-ekonomickej štúdie -11 bodov. Súhrnný prehľad výsledkov štúdie. Ciele, stratégia a história projektu, marketingová stratégia. Technológia a výrobné zariadenie. Materiálové vstupy a energie. Veľkosť a umiestnenie výrobnej jednotky. Pracovné sily. Organizačné usporiadanie a model riadenia. Finančná analýza a hodnotenie. Analýza rizika. Plán implementácie.,