Slovenské agropotravinárstvo v procese globalizácie - Šúbertová, Elena
Ciele agropotravinárstva v SR. Základným cieľom poľnohospodárskej a potravinárskej politiky SR je predovšetkým vytvorenie produkčne výkonného, moderného a konkurencieschopného poľnohospodárstva a potravinového hospodárstva. Druhým cieľom je posilnenie rozvoja vidieka so zdôraznením na multifunkčné poľnohospodárstvo. Ďalšie priority slovenského agropotravinárstva vytýčené Ministerstvom pôdohospodárstva SR.