Súvislosť medzi vonkajšou a vnútornou nerovnováhou v slovenskej ekonomike - Němec, Jaroslav
Deficit obchodnej a platobnej bilancie v SR od roku 1995. Preferencie domáceho dopytu a zaostávanie vývozu ako údajné príčiny deficitu obchodnej bilancie. Porušovanie bilancie zahraničnej výmeny a všeobecný deficit zdrojov v ekonomike a spoločnosti.