Únia pripravuje nový systém obchodných preferencií - Schönwiesner, Roman
Európska komisia (EK) predstavila novú koncepciu poskytovania obchodných preferencií rozvojovým krajinám. Zvýhodnenia sa budú týkať hlavne najchudobnejších krajín pri vstupe na trh EÚ. Nová koncepcia negatívne zasiahne vývoz z Číny a Indie. Všeobecný systém colných preferencií (GSP) platný v súčasnosti.