K pojmovému vymedzeniu európskeho práva (inauguračná prednáška) - Strážnická, Viera
Terminologické aspekty a pojmové vymedzenie európskeho práva. Komunitárne právo a úniové právo. Formálne pramene komunitárneho práva. Charakteristika komunitárneho práva, špecifické vlastnosti a jeho vzťah k medzinárodnému právu. Úniové právo, jeho aplikácia. Vývojová tendencia pojmového vymedzenia práva Európskej únie