Od financií k finančnému právu - Grúň, Ľubomír
Uspokojovanie základných ľudských potrieb v kontexte so vznikom peňažného hospodárstva. Spoločné a rozdielne črty a pojmové znaky peňazí a financií. Financie verejné a súkromné a ich základné funkcie. Vzťah meny peňazí a financií. Finančné vzťahy, ich druhy a náležitosti. Realizácia finančných vzťahov. Finančné právo a jeho postavenie v právnom poriadku. Pramene a systém finančného práva. Finančnoprávne inštitúty ako výraz ekonomizácie finančného práva.