Obyvateľstvo si požičiava čoraz viac, no stále nie priveľa - Brondošová, Jana
Nárast pôžičiek (hypotekárne, stavebné a spotrebné úvery) obyvateľstva od bánk. Vzostup zadlženosti domácností v bankách. V zahraničí stúpa podiel klientov, čo pôžičky nesplácajú. Na Slovensku zatiaľ nie sú správy o zlej platobnej disciplíne dlžníkov. Domácnosti na Slovensku začínajú meniť klasickú sporivú tradíciu na úverovú. Pri nesplatení dlhu môže domácnosť zbankrotovať. Úloha exekútora.