Poistný trh na Slovensku je prevažne koncentrovaný - Kudláček, Peter
Podiel jednotlivých štátov na zahraničnom kapitáli v roku 2003. Umiestnenie prostriedkov technických rezerv poisťovní. Poistný trh na Slovensku je koncentrovaný /viac ako 61 percent poistného trhu ovládli dve poisťovne/, čo má vplyv na finančnú stabilitu v sektore poisťovníctva.