Faktory ovplyvňujúce rozhodovacie procesy v agrosektore - rok 2003 - Jankelová, Nadežda, 1966-
Rozhodovací proces v agrosektore je spojený s radom špecifík. Podstatnými zložkami rozhodovacích procesov manažérov agrobiznisu (podľa J. Hrona) sa stanú všeobecné trendy pozorovateľné na rozvinutých trhoch: globalizácia dopytu, globalizácia ponuky, globalizácia konkurencie, globalizácia stratégie. Významným faktorom rozhodovacích procsov v agrosektore sú uplatňované podnikateľské štruktúry. Hlavným faktorom ovplyvňujúcim štruktúrno-procesné trendy v agrorezorte bude uplatňovanie Spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ.