Numerické metódy v neživotnom poistení - Horáková, Galina
Na ilustráciu rôznorodosti matematických postupov pre stanovenie rozdelenia celkových škôd je uvedených niekoľko najpoužívanejších metód, ktoré poskytujú dôležitý nástroj pri overovaní, resp. kalkulácii poistného a tvoria základ pre použitie ďalších matematických postupov pri zvažovaní potrebnosti a výhod zaistenia.