Význam participácie v systéme odmeňovania - Joniaková, Zuzana, 1970-
Definovanie pojmu participácia ako stupňa zapojenia zamestnancov a manažérov do rozhodovania. Rôzne formy participácie. Nehmotná participácia. Hmotná (finančná participácia), Pojem empowerment, ktorý sa stal trendom v teórii a praxi riadenia firiem. Ide o nový prístup v riadení ľudských zdrojov, ktorého cieľom je prostredníctvom rozširovania kompetencií zamestnancov zvyšovať ich pracovnú motiváciu. Pojmy profitsharing (systémy podieľania sa na zisku) a gainsharing (systémy podieľania sa na prínosoch).