PISA - Property Insurance Sums Insurance Appraisal - Müller, Ralf
Cieľom spoločnosti Swiss Re je prispieť pomocou systému PISA k budúcemu presadeniu princípu poistenia na plnú hodnotu, ktorý sa osvedčil počas desiatok rokov na trhoch strednej a východnej Európy, ktoré teraz zaznamenávajú obrovský rozvoj. PISA - nástroj na určenie poistných čiastok pri poisteniach na novú hodnotu. Správne určenie poistnej čiastky poskytuje celý rad výhod pre všetky relevantné subjekty: poistníkov, prvopoistiteľov a zaisťovateľov.