Súboj derivátových búrz v Amerike - Rettberg, Udo
Burzový trh v Amerike a Európe. V silnej konkurencii európske termínové burzy obchodujúce s finančnými derivátmi sú úspešnejšie ako americké burzy. Švajčiarsko-nemeckému Eurexu sa vďaka využívaniu informačných technológií darí konkurovať americkým burzám, ktoré uprednostňujú klasický systém obchodovania, aj na americkom trhu. Tvrdý marketingový boj s prvkami nekalej súťaže pôsobí na znižovanie poplatkov, z čoho ťažia zákazníci a obchod s finančnými derivátmi rastie.