Podpora výroby biopalív z domácich obnoviteľných zdrojov v daňovej sústave SR - Romančíková, Eva
Potreba výskumu a výroby alternatívnych pohonných hmôt. Úžitky z výroby a používania biopalív. Analýza zdanenia biopalív v daňovej sústave Slovenskej republiky. Legislatívna úprava zdanenia ekologického paliva v zákone NR SR č. 316/1993 Z.z. o spotrebnej dani z uhľovodíkových palív a mazív. Legislatívna úprava výroby biopalív v zmysle zákona č. 239/2001 Z.z. o spotrebnej dani z minerálnych olejov. Nový zákon č. 98/2004 Z.z. o spotrebnej dani z minerálneho oleja.