Postavenie fúzií a akvizícií v globalizácii svetového hospodárstva - Baláž, Peter
Porovnanie I. až V. vlny fúzií a akvizícií. Dôvody expanzie fúzií a akvizícií. Prehľad rôznych druhov fúzií a akvizícií. Druhy transakcií. Korporácia ako zmena taktiky expanzie transnacionálnych korporácií. Hlavné ciele medzifiremnej technologickej kooperácie. Činnosť medzinárodných produkčných sietí ako sprievodný jav globalizácie. Celkový objem fúzií a akvizícií vo svetovom hospodárstve.