Zdroj príjmov nerezidentov na území Slovenskej republiky - Bielená, Jana
Pri zdaňovaní cudzozemca - nerezidenta štát zdaňuje iba príjmy, ktorých zdroj sa viaže k jeho územiu - hovoríme o obmedzenej daňovej povinnosti v štáte zdroja. Osoby s obmedzenou daňovou povinnosťou. Prehľad platných zmlúv SR o zamedzení dvojitého zdanenia v odbore daní z príjmov, resp. príjmov z majetku.