Vysoký podiel na nezamestnanosti majú stále absolventi škôl - Hošták, Martin
Vedomostná štruktúra absolventov škôl nevyhovuje požiadavkám trhu práce. Riziká dlhodobej nezamestnanosti. Nezamestnanosť v okolitých krajinách.