Vzťah rozvoja manažmentu a jeho výučby - rok 2003 - Kráčmar, Ján
Rozvoj podnikového riadenia je úzko spojený s kvalitou manažérov a s rozvojom manažmentu ako študijnej disciplíny. Rozvoj manažmentu ako disciplíny - dva základné smery tohto rozvoja. Vznik nových subdisciplín, ktoré rozširujú predmet manažmentu. V rámci klasických tém manažmentu vznikajú nové teórie, názory a skúsenosti. Základné oblasti prípravy manažérov na úspešnú činnosť.