Produktívne susedstvo zobudilo v štatistikovi makroekonóma - Creutzburg, Dietrich
Robert M. Solow, nositeľ Nobelovej ceny za ekonómiu. Jeho práca o vplyve technického pokroku na hospodársky rast tvorí základ súčasnej národohospodárskej teórie. Prehľad osobných údajov, jeho kariéra a najdôležitejšie diela. Svojou prácou pripravil pôdu pre novú odbornú disciplínu, tzv. účtovníctvo rastu (growth accounting). Stabilný pojem pre technický pokrok ako zostatkovú hodnotu: Solowovo rezíduum.