Dvojité zdanenie priamymi daňami a jeho eliminácia po daňovej reforme 2004 - Dopiriak, Rastislav
Formy dvojitého zdanenia: právne dvojité zdanenie, ekonomické dvojité zdanenie. Eliminácia dvojitého zdanenia. Metódy na zamedzenie medzinárodného dvojitého zdanenia. Dve odvodené formy metódy vyňatia: úplné vyňatie, vyňatie s výhradou progresie. Metódy zápočtu: úplný zápočet, jednoduchý zápočet.