Analýza pôvodu projektu v podnikovom prostredí - Marsina, Štefan
Poznanie vzniku projektu v podniku, jeho systémové posadenie do štruktúry činnosti, ako aj strategické aspekty tohto vzniku, sú veľmi dôležité pre celkovú úspešnosť podniku. Pri hľadaní pôvodu projektu v podnikateľskom prostredí možno analyzovať dve americké koncepcie. Prvou sa zaoberá H. Kerzner, druhou R. Chudoba. Prvá koncepcia - systémová. Druhá koncepcia - stratégia podniku a projekty. Porovnanie riadiacich charakteristík programu a projektu. Hodnotenie vzťahu programu a projektu podľa M. Majtána.