Uplatňovanie princípov corporate governance v Slovenskej republike - Okruhlica, František
Téma corporate governance (správa podniku) sa stala aktuálnou v prostredí našej transformujúcej sa ekonomiky, najmä od polovice 90. rokov minulého storočia. Zhodnotenie súčasného stavu uplatňovania prinícpov správy podniku v Slovenskej republike. Prijatie koninentálneho európskeho modelu správy podniku, ktorý je charakterizovaný aj ako duálny s predstavenstvom a dozornou radou. Preskúmanie predstavenstva z pohľadu jeho kompetencií. Dozorná rada je orgánom podniku s najširšou kontrolnou pôsobnosťou.