Kontrola v manažmente podniku - Oravský, Pavol
Vývoj podnikovej - internej kontroly v krajinách s rozvinutým trhovým mechanizmom v dvoch základných smeroch a to európskym (nemecká a anglická teória) a americkým smerom. Posúdenie oboch smerov. História počiatkov controllingu. Chápanie kontroly v súčasnej manažérskej teórii a praxi.