Kontrola ako súčasť strategického manažmentu - rok 2003 - Papulová, Emília
Postavenie kontroly v strategickom manažmente. Chápania kontroly ako jedného zo zdrojov dynamizácie procesu strategického manažmentu a tvorby nenahraditeľného nástroja manažérov pri usmerňovaní ich aktivít zameraných na budúcnosť. Šesť prístupov ku kontrole (Rowe, A.J., Mason, R.O., Dickel, K.E., Snyder, N.H.). Manažérska kontrola orientovaná na minulú výkonnosť. Manažérska kontrola ako súčasť systému riadenia podľa cieľov. Manažérska kontrola ako súčasť systému riadenia výkonnosti. Adaptívna kontrola. Kontrola v zmysle včasného varovania. Strategická kontrola. Štyri typy strategickej kontroly (Pearce, J.A. a Robinson, R.B.).