Meranie turbulencie podnikateľského prostredia - Slávik, Štefan, 1955-
Za nepriehľadnosť a nepredvídateľnosť vývoja vonkajšieho prostredia podnikov sa zvyčajne stáva zodpovednou turbulencia. Charakteristika turbulencie. Metódy merania turbulencie. Objekt merania - 258 podnikov na Slovensku v ktorých sa uskutočnil dotazníkový prieskum v r. 2002. Výsledky merania. Pohľad na turbulenciu v makroprostredí. Miera turbulencie.