Druhý pokus o reformu DDP je už úspešnejší - Záborský, Ján
Štát chce od r. 2005 podporiť tých, ktorí sa pri penzii nespoliehajú len na Sociálnu poisťovňu a dobrovoľne si šetria. Výhody doplnkového sporenia zakotvené aj do zákonov. Takmer všetky doplnkové dôchodkové poisťovne na Slovensku majú za sebou silných zahraničných partnerov. Reforma DDP pokračuje. Z DDP majú vzniknúť štandardné akciové spoločnosti s jasnou vlastníckou štruktúrou.