Družstvá najmenej efektívne
Vstup do Európskej únie našiel slovenských poľnohospodárov v mimoriadne zlej ekonomickej situácii. Po dvoch ziskových rokoch sa ich hospodárenie v r. 2003 prepadlo do hlbokej straty. Hlavné príčiny nepriaznivých ekonomických výsledkov. Otvorenie sa európskeho trhu ukáže konkurencieschopnosť slovenských roľníkov.