Ekonomická logika vodnej doprave nepraje - Marčan, Peter
Modernizáciu vodnej dopravnej infraštruktúry si ako svoje priority posúva jedna slovenská vláda po druhej, prednosť majú diaľnice a železnice. Na vodnú dopravu peniaze nie sú. Pokles výkonov v riečnej preprave zaznamenal aj dominantný slovenský prepravca a.s. Slovenská plavba a prístavy (SPaP). V súčasnosti sa vo väčšej miere využíva na prepravu tovarov len Dunaj. Problémy okolo Vážskej cesty. Konflikt záujmov s energetikmi. Medzinárodné riešenie.