Účinnosť daňového systému SR - Ďurinová, Ivona, 1964-
Jedným z dôležitých zámerov pripravovanej daňovej reformy je dôslednejšie aplikovanie takých princípov zdanenia daňového systému SR ako sú: spravodlivosť, neutralita, jednoduchosť a účinnosť. Príspevok sa zaoberá posledným z uvedených prinícpov t.j. účinnosťou zdanenia. Pri hdnotení účinnosti zdanenia sa vychádza z celkovej sumy vybraných daní, zo sumy daňových nedoplatkov alebo z odhadov objemu daňových únikov.