Zákon o starobnom dôchodkovom sporení - Hvojník, Igor
Znenie zákona č. 43/2004 Z.z. o starobnom dôchodkovom sporení a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 186/2004 Z.z. a zákona č. 439/2004 Z.z. Zákon účinný od 1.1. 2005 je II tzv. kapitalizačným pilierom dôchodkovej reformy na Slovensku. Cieľom zavedenia starobného dôchodkového sporenia je zlepšiť príjmovú situáciu poberateľov starobných dôchodkov a zmeniť spôsob financovania dôchodkov.