Typológia vidieckych regiónov - Srnková, Ľubica
Pre potreby medzinárodného porovnávania je stanovená jednotná metodika (OECD a EUROSTAT) klasifikácie vidieckych území na základe kritéria nízkej hustoty osídlenia a podielu obyvateľstva žijúceho v takto vymedzených oblastiach. V článku sú uvedené ďalšie typy vidieckych regiónov, vytriedené podľa viacerých kritérií vidieckosti. Je to dôležité pre odhalenie rôznych ciest rozvoja.