Koncepcia celoživotného vzdelávania v Slovenskej republike (návrh MŠ SR - 2004)
Celkový rozvoj spoločnosti podčiarkuje strategický význam vzdelávania, výchovy a učenia. Európsky kontext - celoživotné vzdelávanie (CŽV). Koncepčné a rozvojové materiály v SR. Súčasný stav CŽV v SR. Legislatíva a riadenie. Financovanie vzdelávania. Hodnotenie kvality vzdelávania. Uznávanie kvalifikácií. Informačný a poradenský systém. Strategické ciele rozvoja CŽV v SR.