Odporca socializmu a centrálneho plánovania - Polakovič, Ivan
Životopis Friedricha Augusta von Hayek, jedného z najväčších liberálnych mysliteľov 20. storočia, ktorý v roku 1974 získal Nobelovu cenu za ekonómiu a celoživotné dielo. Kritik socializmu a kolektivistických ideí. Cenový systém ako tajomná sila, ktorá riadi chod civilizácie. Koľko informácií stačí na podnikanie. Prečo je centrálny plán nemožný. Boj proti štátnym monopolom, totalitným systémom. Hayekova monetárna teória hospodárskeho cyklu.