Vyšší hospodársky rast ešte neznamená väčší blahobyt - Zverková, Soňa
Fraser Institute z Kanady vo svojej výročnej správe zoradil krajiny sveta podľa ekonomickej slobody na základe 21 faktorov. Ukázal vplyv ďalších faktorov na životnú úroveň obyvateľov, ktoré ekonómovia doteraz zanedbávali. R. Roll a J. Talbott vo svojej štúdii preskúmali vzťah medzi HDP na obyvateľa a celým radom štrukturálnych kritérií, ktoré môžu ovplyvňovať prosperitu.