Program SAPARD a ISPA na Slovensku - Jánošová, Veronika, 1953-
Formy účasti na programe SAPARD. Program spravuje finančné prostriedky Európskej komisie a štátneho rozpočtu SR určené pre rozvoj poľnohospodárstva a vidieka. Akreditované opatrenia, do ktorých plynú prostriedky EÚ. Predkladanie účtovných výkazov žiadateľov o finančnú pomoc. ISPA je predvstupový fond, ktorý slúži na financovanie projektov v dopravnej infraštruktúre a v životnom prostredí. Projekty ISPA sa realizujú prostredníctvom troch implementačných agentúr pri Ministerstve životného prostredia SR, Železniciach SR a Slovenskej správe ciest.