Počet subjektov aktívne využívajúcich hedging rastie - Kudzbel, Marek
Subjektom podnikajúcim v exporte a importe spôsobuje volatilita devízových kurzov a kurzov komodít značné straty. Menový alebo komoditný hedging podľa toho pred akým rizikom sa chcú chrániť, ho znižuje. Popis fungovania hedgingu a praktické príklady komoditného hedgingu.