Finančný sektor a ekonomický rast - Kmeťko, Miroslav, 1969-
Dobre rozvinutý bankový systém a finančné trhy majú pozitívny dopad na dlhodobý ekonomický rast. Dôležitosť bankového systému na úroveň a mieru rastu. Výskum sa zameriava na zisťovanie,ktorý typ finančného systému je vhodnejší pre budúci ekonomický rast. Otázkou je, ktorý finančný systém lepšie odoláva finančným krízam. Anglo-americký systém. Európsko-japonský systém. V piatich krajinách strednej Európy (Česko, Poľsko, Slovensko, Slovinsko a Maďarsko) vo finančnom sektore prevažuje bankovo orientovaný systém a preto je dôležitá otázka, či typ finančného systému ovplyvňuje rast.