Stane sa Európa ekonomickým protektorátom USA? - Zverková, Soňa
Rozširovanie Európskej únie znamená nové možnosti pre Európu. Kurzová politika Európskej centrálnej banky akceptuje nevýhodný kurz eura k americkému doláru. Tvrdosť kritérií Paktu stability ohrozuje jeho plnenie. Nevýhodnosť úverových obmedzení zakotvené v zmluve Bazilej II. pre rast hospodárstva.