Odstrániť balvan na ceste - Polakovič, Ivan
Životopis Imricha Karvaša - významného predstaviteľa národohospodárskej vedy na Slovensku a prvého guvernéra Slovenskej národnej banky. Bol aj vynikajúci právnik, pedagóg a publicista, vysokohumánny demokrat, vlastenec a priekopník budúceho federatívneho zjednotenia európskych národov. Zachránil slovenské zlato vo švajčiarskych bankách pred nacistami.