Analýza stability vývoja indikátorov finančného zdravia pre modely predikcie finančnej situácie slovenských podnikov - Šnircová, Jana, 1971-
Analýza predpokladov a možností tvorby domácich modelov predikcie v podmienkach slovenskej ekonomiky. Identifikácia skupiny prosperujúcich a skupiny neprosperujúcich podnikov v rámci databázy Bankového zúčtovacieho centra Slovenska (BZCS). Komparatívna analýza vybraných akciových spoločností. Testovanie vývoja vytypovaných indikátorov finančného zdravia v období od 1993-2001. Výsledky analýz dokumentujú, že napriek neštandardnosti ekonomického prostredia a výsledkov podnikov je možné identifikovať rozdiely v úrovni niektorých finančných pomerových ukazovateľov. Tieto ukazovatele možno potom v zmysle metodiky predikcie označiť za potenciálne indikátory finančného zdravia podnikov v slovenskej ekonomike.