Nie každé podnikanie je pre banky v kurze
Podľa bankárov najslabším miestom začínajúcich podnikateľov je podnikateľský plán a ochota investovať vlastný kapitál. Mnohí podnikatelia chcú zakladať firmu s minimom vlastných zdrojov. Banky zasa chcú, aby časť rizika niesol sám podnikateľ. Najväčšou slabinou podnikateľov je biznis plán. Hodnotenie odvetvia. Žiadaným doplnkom podnikateľského zámeru pre banky sú predbežné zmluvy s odberateľmi a dodávateľmi. Zmena biznisu podnikateľa.