Lawrence R. Klein - pán tisícky rovníc - Storbeck, Olaf
Lawrence R. Klein, nositeľ Nobelovej ceny za ekonómiu v roku 1980. Osobné údaje, kariéra, najdôležitejšie diela. Ťažiskom jeho práce sú ekonomicko-matematické modely, ktorými sa simuluje funkčnosť jednotlivých ekonomík.