Island: Osiřelý pilíř transatlantické vazby? - Košťál, Vratislav
Stručná geograficko-historická charakteristika Islandu. Významné ekonomické odvetvia. Historický vplyv Európy a USA na Island. Bezpečnostná politika. Súčasnosť a perspektivy Islandu.