Znižovanie daňového zaťaženia prostredníctvom maltských rezidentných spoločností - Schmidt, Martin
Podpora maltskej vlády prílivu zahraničných investícií do svojej krajiny - zavedenie zvýhodneného daňového režimu pre investorov. Redukcia daňového zaťaženia pre zahraničných investorov, aj pre slovenské subjekty. Dva typy maltských spoločností: medzinárodná obchodná spoločnosť (ITC) a medzinárodná holdingová spoločnosť (IHC). Podmienky založenia spoločnosti na Malte.