Překročí Spojené státy ve vztahu k OSN svůj stín? - Tůma, Miroslav
Z histórie vzájomných vzťahov USA a OSN. Charakteristika politiky Spojených štátov k OSN. Príčiny rozdielnych postojov USA k OSN. Kríza globálneho bezpečnostného systému, Bushova administratíva a postavenie Rady bezpečnosti. Úvahy o úlohe OSN.